Menu Sluiten

Rolienke van der Velde

Jongeren op weg helpen in hun keuzeproces: kiezen, hoe doe je dat? Hoe kom je erachter wat erbij je past? Ik vind het mooi om jongeren te laten nadenken over zichzelf door vragen te stellen, te spiegelen met de nodige dosis humor en ze tips te geven. Daarbij kijk ik graag naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Ik probeer jongeren op een positieve manier naar zichzelf te laten kijken en te ontdekken welke talenten zij gekregen hebben.

‘Waar je talenten en de behoeften van de wereld elkaar kruisen, ligt je roeping’ (Aristoteles).

Na mijn studie (klinische en ontwikkelings-) psychologie ben ik gaan werken als loopbaanbegeleider (decaan) in het voortgezet onderwijs. Niet hetgeen ik had bedacht toen ik begon aan de studie, maar wel heel erg leuk werk heb ik mogen ontdekken. En sinds kort werk ik naast mijn werk als decaan ook bij het Expertisepunt LOB. Zo zie je maar dat je ook na je studie weer nieuwe wegen kunt ontdekken.

Expeditie Noord heb ik samen met anderen opgericht omdat ik zag dat er in het Noorden behoefte was aan een waardevolle invulling van je tussenjaar. Inmiddels hebben we al heel wat jongeren een stapje verder kunnen helpen.

Het is goed om de tijd te nemen voor je studiekeuze. In je leven komen er nog heel wat keuzes op je af, tijdens de Expeditie willen we je leren hoe je het beste keuzes kunt maken, zodat je dat mee kunt nemen in al jouw toekomstige keuzes. De kracht is het werken in een groep, samen op reis gaan met anderen die het lastig vinden om te kiezen. Je kunt elkaar verder helpen!

Rolienke van der Velde
Psycholoog, oprichter en ontwikkelaar Expeditie Noord