Menu Sluiten

Over ons

Expeditie Noord is een stichting zonder winstoogmerk, die jongeren wil helpen bij het maken van een bewuste studiekeuze. Er is een intensief studiekeuzetraject voor jongeren (met een havo-, vwo-, of mbo niveau 4 diploma) die een tussenjaar nemen of studenten die stoppen met hun studie. Daarnaast is er een korte variant voor jongeren die net een extra zetje in de rug nodig hebben, de Expeditie3D. Expeditie Noord is ontstaan in september 2014 als samenwerkingsverband tussen het voortgezet en hoger onderwijs in Groningen. Decanen en studievoorlichters sloegen de handen ineen om een goed programma neer te zetten voor jongeren met een tussenjaar.

Inmiddels hebben we meer dan 200 Expeditieleden mogen begeleiden bij het maken van hun keuzes. Met een gemiddeld rapportcijfer 8 uit de evaluaties zijn zij -en wij!- dik tevreden. Begin 2020 ging Expeditie Noord verder als stichting. We zijn een stichting, dus zonder winstoogmerk, omdat we het belangrijk vinden om toegankelijk te zijn voor iedereen.

Bij Expeditie Noord werken mensen uit het voortgezet/hoger onderwijs en zzp-ers. Bij Expeditie Noord ga je met een kleine groep jongeren (ca 16- 22 jaar) twee dagen per week, een paar maanden lang, aan de slag om te onderzoeken wat je drijfveren en wensen zijn. Je komt erachter wie je bent, waar je goed in bent, wat je zou willen en welke studie daar bij past. Je bezoekt bedrijven en open dagen van onderwijsinstellingen, maar je doet ook aan theater en sport en leert vaardigheden, zoals netwerken, presenteren en solliciteren. Doel: leren kiezen en een weloverwogen (studie)keuze maken. Wil je meer weten? Ga dan vrijblijvend met ons in gesprek. Stuur ons een bericht met je naam en telefoonnummer.

Het bestuur van Expeditie Noord:

Samenwerkingspartners

Expeditie Noord wordt gesteund door:


Draag jij Expeditie Noord ook een warm hart toe en wil je ons ondersteunen? Lees ons verhaal op deze website en bekijk onze contactgegevens.