Menu Sluiten

Lees het ervaringsverhaal van oud-deelnemer Expeditie Noord – Lukas Nefkens

Blog Lukas NefkensIk kwam erachter dat ik best creatief wilde zijn en wel sociaal ben, dit was voor mij niet zozeer nieuw maar wel een bevestiging die ik nodig had om met meer zekerheid een studie te kiezen. Ook erg leuk om te zien hoe iedereen in het proces groeide, meer zelfvertrouwen kreeg en allemaal een eigen richting op is gegaan.

Zelf ben ik na dit traject van een half jaar naar Hong Kong, India en Dubai geweest en heb ik nog 4 maanden in Duitsland (Dortmund) gewoond om Duits te leren spreken. Al met al was dit een enorm gaaf jaar.

Het jaar erop begon voor mij mijn eerste studie jaar. Ik had de studie Industrieel Product ontwerpen gekozen op Windesheim in Zwolle. Het was gaaf om te doen, we werkten met Photoshop (heb ik nog wekelijks profijt van), we werkten met 3D programma’s en printers om modellen te maken en we leerden veel skills in het verkopen van je product. Echter voor mij bleken een aantal dingen wel erg lastig, namelijk de hogere wiskunde en mechanica.

Hier haalde ik cijfers zoals een 1,9 en een 2,1 (herkansing) op. Dit begon me toch wat te demotiveren en ik merkte dat de mensen niet helemaal mijn type waren, plus dat ik het werk/richting toch niet zag zitten in de toekomst. Uiteindelijk moest ik veel doen om het nog te kunnen halen en heb ik toch besloten ermee te stoppen.

Waar ik tijdens de opleiding achter kwam was dat ik het aanprijzen en verkopen van mijn ontwerpen wel erg leuk vond. Ik had bijvoorbeeld erg mooie posters van mijn design en de werking ervan. Met deze kennis ben ik uiteindelijk mijn huidige studie gestart, Commerciële Economie. Meteen beviel dit goed en in de eerste tentamenweek haalde ik ook meteen al mijn vakken. De mensen waren ook meer mijn type en zodoende ben ik eigenlijk vlekkeloos door de jaren heen gekomen.

Ook nog een half jaar mijn minor gedaan in Spanje, dit is zeer aan te raden omdat je enorm veel leert en je beste momenten beleeft buiten je comfort zone. Momenteel ben ik aan het afstuderen, dit is erg lastig maar ik probeer het nog voor de vakantie af te ronden. Ook doe ik nu aan fotografie als hobby en wil ik dit misschien ook later combineren met mijn opleiding.

Al met al heb ik ervaren dat ik wel de goede richting heb gekozen, dit ook zeker met behulp van het traject in Groningen, maar er door middel van dingen te doen en ervaren er toch achter kwam wat ik écht leuk vind.

Veel succes gewenst met de komende trajecten!

– Lukas