Menu Sluiten

Ervaringen, blogs en testimonials

Bekijk en lees hier alle ervaringen van onze deelnemers en de testimonials van hun ouders

Lees de ervaringsblog van oud-deelneemster Expeditie Noord – Aniek Oving

Oud-deelneemster Aniek OvingVoor mijn deelname aan Expeditie Noord had ik verwachtingen en dingen die ik wilde bereiken. Zo wilde ik graag één studie kunnen kiezen en zelfverzekerder worden. Nu was één studie kunnen kiezen wel erg positief gegrepen. Daar kwam ik wel snel achter, want zo makkelijk is een studiekeuze maken niet.

Vooral mijn belemmeringen zaten me daarbij in de weg. De grootste belemmering was dat ik bang was om de verkeerde keuze te maken. Een andere was dat ik de gedachte had dat je in de toekomst altijd hetzelfde beroep blijft beoefenen. Tijdens de Expeditie heb ik een aantal gedachten bij de belemmeringen om kunnen zetten van negatief naar positief. Zo ben ik me er nu meer bewust dat veel mensen na hun opleiding nog weer andere kanten opgaan.

Lees de ervaringsblog van oud-deelnemer Expeditie Noord – Lukas Nefkens!Blog Lukas Nefkens

Mijn naam is Lukas Nefkens en ik ben 23 (bijna 24) jaar oud. Ik ben onderdeel geweest van de eerste groep van Expeditie Noord in Groningen. Op dat moment had ik een tussenjaar waarop ik drie dagen bij de Albert Heijn werkte en dan maandag en dinsdag standaard naar Groningen ging. Via mijn ouders heb ik dit traject destijds gevonden en het leek me wel leuk!

We hadden een leuke groep met aankomende studenten en veel diversiteit. Hiermee deden we allemaal leuke proefjes, tests en activiteiten om uiteindelijk te achterhalen wat iedereen nou echt interesseerde, dit was voor mij nieuw maar wel erg leuk
Lees verder

Bekijk de ervaringen van onze deelnemers

TESTIMONIALS

Charles van Santvoord, trotse vader van Tristan

“Wat zo mooi is aan Expeditie Noord: dat jongeren eerst uit hun comfortzone worden gehaald. Een maand lang persoonlijkheidsvorming en werken aan zelfkennis, dan een maand kijkjes in keukens van bedrijven en opleidingen en tot slot een maand keuzeproces en knopen doorhakken. Aan het einde van het traject had ik een veel rijpere zoon thuis. Zo’n Expeditie zou er eigenlijk voor alle jongeren moeten zijn, niet alleen voor studiekeuzetwijfelaars of stoppers die niet meer weten wat ze nou wel willen. Vooral de eerste maand is een zeer rijke ervaring voor ze”.

Suzanne van der Leeuw, moeder van Merel

“Mede dankzij Expeditie Noord heeft Merel zich voor 1 mei ingeschreven voor een studie in Groningen. Ze vindt het erg spannend, maar ook fijn weer een stap te zetten. Het was een goede keuze om haar aan Expeditie Noord mee te laten doen!”

Isette Broersma, moeder van Agnes

“Wij zien thuis een gemotiveerde Agnes, die met heel veel plezier heeft meegedaan aan haar Expeditie. Zelf aan het proefstuderen is geweest op de uni. Persoonlijke groei heeft ze doorgemaakt en stappen gezet in de richting van haar toekomst. Hoe mooi is dat!!”

Dit zeggen deelnemers na afloop van Expeditie3D …

‘De 3D heeft me veel rustiger in mijn hoofd gemaakt, ik heb nieuwe ideeën opgedaan en ben nu klaar om een keuze te maken’

‘Het was fijn om te horen dat studiekeuzestress normaal is en in een groep te zitten met meer mensen die het nog niet weten. Het heeft me echt verder op weg geholpen.’

‘Groepsgrootte fijn, gevarieerde groep, persoonlijke gesprekken, ook 1-op-1-aandacht en voldoende variatie in werkvormen.’

‘Kort maar krachtig, je leert jouw zelfkennis toe te passen bij keuzes maken’

‘De Expeditie3D geeft je inzicht over jezelf en helpt je op weg’

‘Goede sfeer, gezellig en veilig. Samen kijken waar je staat, wat je kunt en wat erbij je past’