ExpeditieNoord in het Dagblad van het Noorden

Harm de Boer is door het Dagblad van het Noorden geïnterviewd over zijn ervaringen tijdens ExpeditieNoord.

Bekijk het artikel hier op de website van het Dagblad van het Noorden

EXTRA Expeditie3D in april; start 19 april en aanmelden kan

De 1 mei datum nadert en dus is het topdrukte. We draaien een extra Expeditie3D bovenop de dubbele Expeditie3D deze maand op 19 en 26 april.

  • Op donderdag 19 april 13-16.30 uur
  • En donderdag 26 april 10.00 – 16.30 uur

Aanmelden via het aanmeldformulier en vol is vol.

Locatie: Universiteitsmuseum, Oude Kijk in ’t Jatstraat 7a in Groningen.

Expeditie3D loopt als een trein; werk maken van studiekeuze

Expeditie3D, de studiekeuze-driedaagse loopt als een trein. Trots als een pauw hebben deze toppers hun traject afgerond. Van harte allemaal.

En in april starten we alweer met een nieuwe groep. Er is nog beperkt plaats.

 

ExpeditieNoord natuurlijk ook op beurs tussenjaartwijfels

Geslaagde aanwezigheid van Expeditie Noord op de TussenjaarBeurs 2018. Doel: havo, vwo en mbo-scholieren, ouders en onderwijsprofessionals informeren over mogelijkheden voor invulling van een tussenjaar in binnen- en buitenland, gericht op persoonlijke ontwikkeling en voorbereiding. We hebben veel geïnteresseerden bij onze stand gehad en ook de workshops gaven positieve energie. Dank voor de organisatie!

 

Ga je mee op Expeditie?! Bekijk deze film gemaakt door twee oud-deelnemers!

IMG_1557

Gemaakt door Bart en Twan, twee creatieve oud-deelnemers van Expeditie Noord.

Aanmelden voor opleidingen met selectie (zogeheten fixusopleidingen) moet vóór 15 januari 2018

Alle fixusopleidingen zijn op Studiekeuze123.nl te vinden via de Matchfinder (gebruik filter ‘fixusopleiding ja/nee’). Er is ook een totaaloverzicht met alle fixusopleidingen.

Moet alles altijd maar leuk zijn? Interessant artikel over dit thema

Goed nadenken over je toekomst valt niet altijd mee. Al die keuzes om te maken. En dat alles dan ook nog leuk moet zijn helpt niet. Hieronder een interessant artikel over dat altijd maar leuk zijn.

https://www.brainwash.nl/bijdrage/het-idee-dat-het-leven-vooral-leuk-moet-zijn-is-de-ziekte-van-deze-tijd

Meld je aan voor Expeditie3D; studiekeuzedriedaagse

In 2017  is Expeditie Noord met Expeditie3D gestart, een studiekeuzeworkshop op 3 dagen. Voor jongeren die gestopt zijn met hun studie of die na het behalen van een schooldiploma een tussenjaar hebben.

Ben je gestopt met je studie, heb je een tussenjaar of zit je in je examenjaar? Vind je het lastig om een studiekeuze te kunnen maken? Doe dan mee aan Expeditie3D. In drie dagdelen actief aan de slag met (studie)keuzes maken in een  groep van maximaal 12 deelnemers met ook voldoende individuele aandacht. Je krijgt zicht op (jouw) keuzestijlen, je talenten en competenties, onderzoekt studies en beroepen en je maakt een persoonlijk actieplan. Tussen de dagdelen door ga je zelf aan de slag met opdrachten. Ook ontvang je vooraf een portfolio-opdracht.

Data Expeditie3D in april:

  • woensdag 18 april van 9.30-13.30 uur, vrijdag 20 april van 9.30-13.30 uur en woensdag 25 april van 9.30-13.30 uur

“Het helpt je kiezen en ontdekken wat je nou precies wilt en zoekt in een studie”

“To apply more mindfullness to my mentality, and set small goals” (deelnemer van Aruba)

“Mede dankzij de groep ben ik tot veel inzichten gekomen in mijn studiekeuzeproces” (Thomas)

Kosten
De  kosten voor de Expeditie3D  bedragen €95,-.
 
Aanmelden en meer informatie
Klik hier voor het aanmeldformulier
Voor meer informatie kan je mailen naar Cato, c.b.van.der.vlugt@rug.nl. Dan neemt zij zo snel mogelijk contact met je op.

Actief aan de slag met je studiekeuze: Expeditie Noord, start weer in januari 2018!

Twijfels over je studie, gestopt met je studie of zit je in je tussenjaar en raak je lichtelijk in paniek door de aanmelddata van 15 januari (selectiestudies) en 1 mei (overige studies) die eraan komen? Dan is Expeditie Noord misschien wat voor je, een intensief studiekeuzetraject in een kleine groep van max 14 deelnemers op maandag en dinsdag van 9.30-16.00 uur, drie maanden lang.  Je leert jezelf heel goed kennen, je competenties, je kwaliteiten, je gaat op bedrijfsbezoek, sporten, theater maken en vaardigheden als netwerken en presenteren. De kosten bedragen €995,- inclusief alles. Gespreid betalen is uiteraard mogelijk.

Opgeven kan voor de volgende editie. Die start maandag 29 januari 2018. We hebben nog een paar plaatsen beschikbaar. Wil je meedoen, bel dan met Cato op 06 40161335 voor een vrijblijvend intakegesprek.

 

 

Zo gaat generatie Z de werkvloer veranderen

De jongste generatie die nu op de arbeidsmarkt komt, is wezenlijk anders dan de vorige generatie jonge werknemers. Zo kent ‘generatie Z’ geen andere telefoon dan een smartphone en zien ze geen wezenlijk verschil tussen de virtuele en de echte wereld. Deze nieuwe werknemers hebben niet alleen maar voorspoed gekend en zijn daarom écht dankbaar voor hun baan. Ze zijn ambitieus en zó handig met technologie, dat werkgevers ze soms ook een beetje moeten afremmen.

zie artikel: https://www.personeelsnet.nl/bericht/zo-gaat-generatie-z-de-werkvloer-veranderen/