Expeditie Noord, het intensieve studiekeuzetraject, actief aan de slag met studiekeuze

Eind september 2020 starten we weer met een groep Expeditie Noord, het intensieve studiekeuzetraject voor jongeren met een havo-, vwo- of mbo niveau 4 diploma. Voor jongeren met een tussenjaar of studenten die stoppen met hun studie. Je kunt hier meer over lezen bij de nieuwsberichten.

Hoe werkt Expeditie Noord, het intensieve studiekeuzetraject?

Eerst dagen we je uit om in de spiegel te kijken: wat zijn  jouw kenmerken, kwaliteiten, interesses en valkuilen? Van daaruit gaan we op Expeditie in de wereld van opleiding en beroep door middel van bedrijfsbezoeken, interviews, open dagen en andere studiekeuze-activiteiten. Ook besteden we aandacht aan algemene vaardigheden zoals netwerken, budgetteren en solliciteren maar ook verken je je eigen grenzen met bijvoorbeeld theaterwerkvormen en sport. Het doel van de Expeditie is dat jij leert kiezen.

  • Dit doe je niet alleen. Je gaat in een kleine groep jongeren twee dagen per week, op maandag en dinsdag, een aantal maanden aan de slag.
  • Daarbij word je begeleid door ervaren coaches, zowel in de groep als individueel.
  • Ook is een combinatie met de vavo in veel gevallen goed mogelijk.
  • Veel jongeren werken de dagen dat ze niet bij Expeditie Noord aanwezig zijn.
  • Voor of na deze maanden heb je ook tijd om te werken of te reizen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.wereldwerk.eu.

Ons motto: stap uit je comfortzone!

Doe iets wat je niet zo snel zou doen en ontdek daardoor nog meer over jezelf. Dit ontdekken doen we onder andere door middel van presentatie, theater en sport. Door alle onderdelen van het programma leer je niet alleen kiezen, maar groeit ook je zelfvertrouwen en maak je nieuwe vrienden.

Expeditie3D, een keuzedriedaagse

Vind jij het lastig om een studiekeuze te maken? Ben je gestopt met je studie of twijfel je en weet je niet wat jouw volgende stap is? Of zit je in de eindexamenklas en heb je nog een beetje hulp nodig? In het najaar van 2020 bieden we weer een Expeditie3D, een studiekeuzedriedaagse aan. Voor als je maar een klein opstapje nodig hebt. In 3 dagen aan de slag met je kwaliteiten en interesses en gedegen onderzoek naar mogelijke opleidingen. Klik hier om je aan te melden voor de Expeditie3D.

Heb je vragen dan kan je dat aangeven via ons contactformulier!

Informatie over Expeditie Noord en Expeditie3D

Traject Expeditie Noord Expeditie3D, keuzedriedaagse
Duur Twee tot drie maanden Drie dagdelen
Groep 1 Najaar 2020 Gedurende het hele jaar, maandelijks
Groep 2 Voorjaar 2021
Tijd Twee dagen:
maandag en dinsdag
De data volgen zo snel mogelijk
Locatie Goed bereikbaar met OV Goed bereikbaar met OV
Groepsgrootte Maximaal 14 deelnemers Maximaal 14 deelnemers
Prijs € 995,- incl. BTW € 150,- incl. BTW

Testimonials

 Charles van Santvoord

“Wat zo mooi is aan Expeditie Noord: dat jongeren eerst uit hun comfortzone worden gehaald. Een maand lang persoonlijkheidsvorming en werken aan zelfkennis, dan een maand kijkjes in keukens van bedrijven en opleidingen en tot slot een maand keuzeproces en knopen doorhakken. Aan het einde van het traject had ik een veel rijpere zoon thuis. Zo’n Expeditie zou er eigenlijk voor alle jongeren moeten zijn, niet alleen voor studiekeuzetwijfelaars of stoppers die niet meer weten wat ze nou wel willen. Vooral de eerste maand is een zeer rijke ervaring voor ze”.

Charles van SantvoordTrotse vader van Tristan
Suzanne van der Leeuw,

“Mede dankzij Expeditie Noord heeft Merel zich voor 1 mei ingeschreven voor een studie in Groningen. Ze vindt het erg spannend, maar ook fijn weer een stap te zetten. Het was een goede keuze om haar aan Expeditie Noord mee te laten doen!”

Suzanne van der Leeuw, moeder van Merel