• +0640161335
  • c.b.van.der.vlugt@rug.nl

ExpeditieNoord, actief aan de slag met studiekeuze

Durf te kiezen!

Vind jij het lastig om een studiekeuze te maken? Ben je gestopt met je studie of twijfel je  en weet je niet wat jouw volgende stap is?

Expeditie Noord is een intensief studiekeuzetraject voor jongeren met een havo-, vwo- of mbo niveau 4 diploma. Ook is een combinatie met de vavo in veel gevallen goed mogelijk. Het doel van de Expeditie is dat jij leert kiezen.

Hoe leer je dat? Door eerst in de spiegel te kijken: wat zijn bijvoorbeeld jouw kenmerken, kwaliteiten, interesses en waarden? Van daaruit gaan we op Expeditie in de wereld van opleiding en beroep door middel van bedrijfsbezoeken, interviews, open dagen en andere studiekeuzeactiviteiten. Ook besteden we aandacht aan algemene vaardigheden zoals netwerken en solliciteren.

Dit doe je niet alleen. Je gaat in een kleine groep twee dagen per week op maandag en dinsdag, een aantal maanden aan de slag. Daarbij word je begeleid door coaches, zowel in de groep als individueel.

Ons motto: stap uit je comfortzone!

Doe iets wat je niet zo snel zou doen en ontdek daardoor nog meer over jezelf. Dit ontdekken doen we onder andere door middel van presentatie, theater en sport. Door alle onderdelen van het programma leer je niet alleen kiezen, maar groeit ook je zelfvertrouwen en maak je nieuwe vrienden.

“Wat zo mooi is aan Expeditie Noord: dat jongeren eerst uit hun comfortzone worden gehaald. Een maand lang persoonlijkheidsvorming en werken aan zelfkennis, dan een maand kijkjes in keukens van bedrijven en opleidingen en tot slot een maand keuzeproces en knopen doorhakken. Aan het einde van het traject had ik een veel rijpere zoon thuis. Zo’n Expeditie zou er eigenlijk voor alle jongeren moeten zijn, niet alleen voor studiekeuzetwijfelaars of stoppers die niet meer weten wat ze nou wel willen. Vooral de eerste maand is een zeer rijke ervaring voor ze”.
Charles van Santvoord, trotse vader van Tristan   

Schrijf je nu ook in om op de hoogte te worden gehouden met onze nieuwsbrief: