• +0640161335
  • c.b.van.der.vlugt@rug.nl

ExpeditieNoord

Durf te kiezen!

Vind jij het lastig om een studiekeuze te maken? Ben je gestopt met je studie of twijfel je  en weet je niet wat jouw volgende stap is?

Expeditie Noord is een intensief studiekeuzetraject voor jongeren met een havo-, vwo- of mbo niveau 4 diploma. Ook is een combinatie met de vavo in veel gevallen goed mogelijk. Het doel van de Expeditie is dat jij leert kiezen.

Hoe leer je dat? Door eerst in de spiegel te kijken: wat zijn bijvoorbeeld jouw kenmerken, kwaliteiten, interesses en waarden? Van daaruit gaan we op Expeditie in de wereld van opleiding en beroep door middel van bedrijfsbezoeken, interviews, open dagen en andere studiekeuzeactiviteiten. Ook besteden we aandacht aan algemene vaardigheden zoals netwerken en solliciteren.

Dit doe je niet alleen. Je gaat in een kleine groep twee dagen per week op maandag en dinsdag, een aantal maanden aan de slag. Daarbij word je begeleid door coaches, zowel in de groep als individueel.

Ons motto: stap uit je comfortzone!

Doe iets wat je niet zo snel zou doen en ontdek daardoor nog meer over jezelf. Dit doen we onder andere door middel van presentatie, theater en sport.
Door alle onderdelen van het programma leer je niet alleen kiezen, maar groeit ook je zelfvertrouwen en maak je nieuwe vrienden.