Expeditie Noord, actief aan de slag met studiekeuze en Expeditie3D, een keuzedriedaagse

Vind jij het lastig om een studiekeuze te maken? Ben je gestopt met je studie of twijfel je en weet je niet wat jouw volgende stap is? Of zit je in de eindexamenklas en heb je nog een beetje hulp nodig? In  mei/juni bieden we weer een Expeditie3D, een studiekeuzedriedaagse aan. Voor als je maar een klein opstapje nodig hebt. In 3 dagen aan de slag met je kwaliteiten en interesses en gedegen onderzoek naar mogelijke opleidingen. Klik hier om je aan te melden voor de Expeditie3D.

Heb je vragen dan kan je dat aangeven via ons contactformulier!

In de tweede helft van september 2019 starten we weer met een volle groep Expeditie Noord, het intensieve studiekeuzetraject voor jongeren met een havo-, vwo- of mbo niveau 4 diploma. Voor jongeren met een tussenjaar of studenten die stoppen met hun studie. Je kunt je hier niet meer voor aanmelden.

Hoe werkt Expeditie Noord, het intensieve studiekeuzetraject? Eerst dagen we je uit om in de spiegel te kijken: wat zijn  jouw kenmerken, kwaliteiten, interesses en valkuilen? Van daaruit gaan we op Expeditie in de wereld van opleiding en beroep door middel van bedrijfsbezoeken, interviews, open dagen en andere studiekeuze-activiteiten. Ook besteden we aandacht aan algemene vaardigheden zoals netwerken, budgetteren en solliciteren maar ook verken je je eigen grenzen met bijvoorbeeld theaterwerkvormen en sport. Het doel van de Expeditie is dat jij leert kiezen.

  • Dit doe je niet alleen. Je gaat in een kleine groep jongeren twee dagen per week, op maandag en dinsdag, een aantal maanden aan de slag.
  • Daarbij word je begeleid door ervaren coaches, zowel in de groep als individueel.
  • Ook is een combinatie met de vavo in veel gevallen goed mogelijk.
  • Veel jongeren werken de dagen dat ze niet bij Expeditie Noord aanwezig zijn.
  • Voor of na deze maanden heb je ook tijd om te werken of te reizen. Kijk bijvoorbeeld eens op www.wereldwerk.eu.

Ons motto: stap uit je comfortzone!

Doe iets wat je niet zo snel zou doen en ontdek daardoor nog meer over jezelf. Dit ontdekken doen we onder andere door middel van presentatie, theater en sport. Door alle onderdelen van het programma leer je niet alleen kiezen, maar groeit ook je zelfvertrouwen en maak je nieuwe vrienden.

Informatie over het traject

Traject Expeditie Noord Expeditie3D, keuzedriedaagse
Duur Drie maanden Drie dagen
Groep 1 najaar gedurende het hele jaar, maandelijks
Groep 2 voorjaar
Tijd Twee dagen, maandag en dinsdag, 9.30 – ca 15.30 uur
Data voor dit najaar volgen zsm
Locatie Groningen, op loopafstand van het station Goed bereikbaar met OV
Groepsgrootte Maximaal 14 deelnemers Maximaal 14 deelnemers

Testimonials

 Charles van Santvoord

“Wat zo mooi is aan Expeditie Noord: dat jongeren eerst uit hun comfortzone worden gehaald. Een maand lang persoonlijkheidsvorming en werken aan zelfkennis, dan een maand kijkjes in keukens van bedrijven en opleidingen en tot slot een maand keuzeproces en knopen doorhakken. Aan het einde van het traject had ik een veel rijpere zoon thuis. Zo’n Expeditie zou er eigenlijk voor alle jongeren moeten zijn, niet alleen voor studiekeuzetwijfelaars of stoppers die niet meer weten wat ze nou wel willen. Vooral de eerste maand is een zeer rijke ervaring voor ze”.

Charles van SantvoordTrotse vader van Tristan
Suzanne van der Leeuw,

“Mede dankzij Expeditie Noord heeft Merel zich voor 1 mei ingeschreven voor een studie in Groningen. Ze vindt het erg spannend, maar ook fijn weer een stap te zetten. Het was een goede keuze om haar aan Expeditie Noord mee te laten doen!”

Suzanne van der Leeuw, moeder van Merel

Laatste nieuws

Expeditie3D weer van start


De Expeditie3D start weer in november! Weet je nog niet wat je wilt gaan studeren? Ben je gestopt met je studie en weet je niet wat je nu moet gaan doen?
Doe mee aan de Expeditie3D.  Je gaat drie dagdelen actief aan de slag met jouw keuze.

De eerstvolgende 3D is dinsdagochtend 12, 19 en 26 november van 9.30-13.00 uur.

De locatie is het Harens Lyceum, Kerklaan 39 in Haren. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is parkeergelegenheid naast de school.

Je kunt je hier aanmelden voor de 3D.

Blijf op de hoogte van ExpeditieNoord